به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، رسول ديناروند بعد از ظهر يکشنبه در نشست خبري سازمان غذا و دارو اظهار داشت: متاسفانه مردم ما شايعات را خيلي سريعتر از واقعيت ها مي پذيرند که نمونه آن را مي توان در استفاده از محصولاتي عنوان کرد که در ماهواره ها تبليغ مي شود.
وي با اشاره به مرگ سه نفر از هموطنانمان بر اثر استفاده از فرآورده غيرمجاز Herbal Slimming اظهار داشت: اين فرآورده غيرمجاز که در ماهواره تبليغ مي شود داراي مواد غيرمجازي است که استفاده از آن موجب عارضه هاي خطرناکي مي شود که مرگ سه نفر از هموطنانمان به دنبال استفاده از اين محصول براي لاغري اتفاق افتاده است.
معاون وزير بهداشت با تاکيد بر اينکه مردم نمي بايست به محصولات و فرآورده هاي غيرمجازي که در ماهواره ها تبليغ مي شود، توجه کنند، اظهار داشت: آنچه مسلم است اين قبيل محصولات و فرآورده ها به هيچ عنوان مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نيستند و توسط نمايندگي هاي غيرمجاز به دست مردم مي رسد.
ديناروند در ادامه در واکنش به موضوع استفاده از ماده سفيدکننده در شير مصرفي اظهار داشت: اين موضوع به هيچ عنوان صحت ندارد و مردم با خيال راحت شير مصرف کنند.
وي تاثير شايعات را در کاهش سرانه مصرف شير مورد اشاره قرار داد و گفت: چنين اخبار و شايعاتي نبايد منجر به کاهش مصرف شير در کشور شود.
معاون وزير بهداشت همچنين در مورد برنج هاي مورد استفاده در سبد کالا که عنوان شده داراي آلودگي هستند، گفت: اصلا چنين موضوعي صحت ندارد برنجي که از مبادي مجاز وارد کشور مي شود مطمئنا آزمايش و کنترل شده و هيچ گونه آلودگي ندارد.
ديناروند در عين حال افزود: البته برنج هايي در بازار هستند که آلودگي دارند، اما اين برنج ها از مبادي غيرمجاز و به صورت قاچاق وارد کشور شده است.
بسته هاي حمايتي وزارت بهداشت براي حوزه دارو از محل هدفمندي يارانهها
وي در پاسخ به سوالي درباره سهم دارو و غذا از درآمدهاي ناشي از هدفمندي يارانهها گفت: در بودجه 93 حدود 2400 ميليارد تومان اعتبار براي کمک به هزينه دارويي بيماران در نظر گرفته شده است که اين اعتبار ، اعتبار کمي نيست. به اين ترتيب ميتوان قيمتهاي داروهاي بيماران مزمن، صعب الاعلاج و خاص را کنترل و پرداختي بيماران را به حداقل برسانيم.
رييس سازمان غذا و دارو در اين باره ادامه داد: با اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها، وزارت بهداشت بستههايي را پيش بيني کرده است که در دو بسته از آن هزينههاي دارويي و تجهيزات پزشکي نيز مدنظر قرار گرفته است در يکي از بستهها کاهش پرداختي بيماران در بيمارستانها دولتي مدنظر قرار گرفته است به اين ترتيب سقف پرداختي بيماران در بيمارستانهاي دولتي بيشتر از 10 درصد نخواهد بود و مابقي را وزارت بهداشت تقبل خواهد کرد. بي ترديد بخشي از اين اعتبارات صرف دارو و تجهيزات پزشکي ميشود.
به گفته ديناروند، يکي ديگر از اين بستهها، بسته حمايت از هزينههاي فلاکت بار براي بيماران است. بخشي ازاين هزينههاي فلاکت بار از دارو و تجهيزات پزشکي ناشي ميشود به اين منظور 900 ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
منبع: دانا